mutiara kata

Tuesday, October 18, 2011

happy birthday, my bro

bismillahirrahmanirrahim..

alhamdulillah..genap 31 tahun abangku menjadi seorang hamba Allah kat muka bumi nih..dah 31 tahun jugak abangku dilahirkan dari zuriat abah dan mama..dah 31 tahun jadi anak mereka..dah 31 tahun jadi abang kepada kami..

abang ku yg satu..aku hanya ada 1 abang kandung..the only best abang in da world..yg sangat sporting..yg sangat baik..yg sangat sopan santunnya..

aku tak rapat sangat ngan abang..mana sempat nak kamceng..selalu kena tinggal..abang memang tak lekat rumah sejak skolah lagi..abang form 1, aku baru 2 tahun..tak paham apa lagi..abang pulak skolah asrama penuh..jarang ada kat rumah..then, ke johor, utm..jauh jugak..keja di kl..jauh lagi..sekarang menetap kat selangor dengan keluarganya sndiri..tapi aku tahu abang sayang aku, kan??

namun ada jugak kenangan kami..masih aku ingat..dulu2 masa kecik aku nih sangat penakut orangnya..nak pegi toilet pun takut..satu malam, mintak mama temankan, tapi mama tak nak..abang offer nak teman..aku malu2..then suh dia keluar dulu..disebabkan takut, keluar je toilet, aku terus berlari..dan tergelincir dek kaki yg licin..sesak nafas aku dibuatnya..salah urat pinggang aku..hahahahahaha...kenangan memalukan...

kenangan bila abang tak dapat balik masa raya haji..masa tuh abang masih belajar kat johor..menangis aku di pagi raya sebab abang tak da..since that, aku tekad tak nak belajar jauh2..sian bila tak dapat balik raya ngan famili..dah la famili kitorang kecik aje..bila sorang tak da, terasa sangat..hahaha..tapi tak tekad sangat la..belajar jauh jugak..huhuhu..

kenangan lagi..bila abang belikan aku 1 kamera digital..masa tuh lepas abis pmr rasanya..dapat hadiah cemerlang dari takaful..ingat nak pakai duit yg takaful bagi untuk beli kamera..tapi abang pulak yang bayarkan..hehehe..walaupun kamera tuh tak guna, tapi aku masih simpan..kerana itu sebuah hadiah dr org yg aku sayang..sayang abang..

kenangan bila abang tambahkan senyuman dalam keluarga..kenangan abang yg menjadi raja sehari pertama dalam keluarga..kenangan dapat kakak ipar yg sporting..kenangan dapat jaga anak abang yg jadi jantungku sekarang..sayang abang..sayang kak ja..sayang hannah!!!

abang aku yg ku sayang..abang aku yg bakal menjadi wali ku bila abah tiada..abang aku yg menghadiahkan seorang kakak ipar yg menyayangiku..dan anak buah yg menjadi jantungku..

thanks abang..kerana menerima aku sebagai adik..

hepi ulangtahun, abang..moga hubungan adik bradik kita nih berkekalan kasih sayangnya sehingga akhir hayat..love you always..

No comments:

Post a Comment