mutiara kata

Sunday, September 18, 2011

mode bengang

pulang seawal 3 petang..terpaksa korbankan off 2 jam yang disayangi..gara2 dek mendapat surat cinta..

dari polis trafik..saman minggu lepas..sebab salah parking..ngok ngek btol..aku bukan halang laluan..aku parking tepi kot..cuma luar pagar sepital sket je..haihh..selama 4 bulan aku duk park, ok je..haihh..dah nasib..BENGANG PERTAMA

alamat melayanglah duit aku RM50..tak bagitau abah sebab takut kena bebel..sudahnya, duit aku yg abis..
(BENGANG KEDUA)

balik awal dengan plan supaya dapat lari dari jam..tapi jam gila berlaku..sejam setengah kat jalan..rasa dah menggelegak hati aku..jam melampau-lampau dah nih..(BENGANG KETIGA)

sampai rumah..letih..abah cakap dia jadi dah nak pi kl jumaat nih..dengan kereta..(BENGANG KEEMPAT)
nak tau kenapa aku marah?? sebab aku risau kalau abah drive jauh2..dah la aku tak bleh nak ikut..dah la abah dah tua..tak sanggup aku nak tengok abah penat..lagi2 nenek aku yg sangat uzur tuh nak ikut jugak..dengan berjam-jam perjalanan, buat aku makin risau..(BENGANG KELIMA)

apakah?? hari bengang kah?? sabarlah..astaghfirullah..


1 comment:

  1. sabarlah wahai adik mai. tak elok bengang2.. nanti muka cepat berkedut..hehe

    ReplyDelete