mutiara kata

Wednesday, May 11, 2011

shopaholic

assalamualaikum..

byk duit baru boleh di panggil shopaholic..itu kata orang..
shopaholic tuh tak semestinya shopping beli barang je..window shopping pun shopaholic jugak..itu pun kata orang...

kata aku..ok..memang aku shopaholic..so..aku setuju kata orang yg kedua..apa kau ingat window shopping ke..door shopping ke..tak perlu duit?? piiraahhh..semua pakai duit la..

meh kita tengok contoh..kalau window shopping..nak pi mall @ shopping complex tuh dah perlu duit dah..minyak keta?? tambang bus@other public transport? parking car? hah..tuh bukan duit ke?? walaupun di[anggil tingkap membeli, bukan setakat menjenguk je tau..duit pun keluaq jugak..kalau door shopping?? errr...kau penah dengar?? aku pun tak penah..hahahha

bukan tuh yg aku nak cerita..

sape suka shopping?? hahaha..kawan2 aku yg kenal aku, memang tau favourite aku..shopping..hahaha..ingat kesah aku terbeli henfon w995 se tuh masa mula2 dia keluar..time tu rm950..bagi aku yg tader duit nih, tu pun dah cukup mahal dah..huhuhu..nih gara2 aku termakan pujukan kawan aku..

alkesah bila aku ajak kwn aku org melaka ni teman aku balik kampung..masa tu tahlil sebulan mama rasanya..then, lepas tahlil, ajakla kawan aku jalan2 round kelantan..singgah mall, dia plak hasut aku bli mcm2..haiyaaa..dia plak terlepas..hahaha..

tapi moment yg tak bleh dilupakan..masa mlm kat dlm bus nak bertolak balik ke penang, kitorang pun godek2 la fon tuh..haru jadinya bila kitorang tak bleh bukak bateri fon tuh..tak tau caner nak masukkan simcard..hahaha..jakun yg berlagak tahu..dah la manual book tinggal rumah..jawabnya, kitorang gelak sakan kat dlm bus..moment yg sgt2 sweet..


sila click utk enlarge image tuh..

waktu tuh dengar suara kitorang je yg gelak sakan dlm bus..memang jakun la time tuh..kelakar..n sweet...

itulah antara kenangan ngan kawan kat penang..nani..sayang kamu..

No comments:

Post a Comment