mutiara kata

Wednesday, May 25, 2011

kisah 5 in 1 : tahniah, takziah, alhamdulillah

 bismillahirrahmanirrahim..

banyak kisah2 yg berlaku hari nih..semuanya Allah dah tetapkan..kisah suka dan duka itu rencah kehidupan..mari kita singkap kisah2 tanggal 25 mei 2011..

pertama
hari ini semua pelajar pra-diploma dan diploma program2 kat uitm dapat result exam sem lepas..TAHNIAH diucapkan kepada semua..yg berjaya, jangan lupa mengucapkan kata syukur malah sujud syukurlah pada yg Memberi..yg kurang berjaya, ada hikmah yg terbaik dari Maha Pencipta..tiada yg tidak sempurna, cuma Allah adalah perancang yg lebih baik dari kita..alhamdulillah walaupun keputusan itu mengecewakan..

kedua
hari ini genapla 3 tahun kakak aku mendirikan mahligai bahagia..TAHNIAH dan semoga bahagia wahai kakakku yg tersayang..moga kalian sentiasa dibawah lembayungNYA..moga mya cepat2 dapat adik ya!!

ketiga
TAHNIAH juga diucapkan pada kawanku, Ahmad Syakir Thantawi Jauhari diatas perkahwinan kakaknya hari ini..dah dapat abang ipar ye..moga semakin meriah keluarga kamu dengan kehadiran org2 baru di masa akan datang..

keempat
SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN yg ke-20 buat sahabatku, Syarifah Nur Aqilah..dah lama aku tak jumpa dia..kawanku skolah rendah..sangat rapat dengannya..sangat manja..rindu kamu, aqilah..moga kamu sentiasa berjaya..

kelima
TAKZIAH buat sahabatku, kawanku di uitm, ezzah diatas pemergian ayahanda nya yg tercinta hari ini..yg pergi tetap pergi..yg hidup, teruskan berdoa moga arwah ditempatkan dikalangan ahli2 jannah..sayang, bersedih itu memang pasti..namun, doa jgn dilupakan..moga kamu tabah menghadapi dugaan hidup ini..sabarlah, sayang..


ouhh..hati..tabahlah..

No comments:

Post a Comment