mutiara kata

Sunday, May 1, 2011

ka-05-09

assalamualaikum..

sendirian kat rumah kat hostel nih membuatkan aku lebih rajin menghapdet blog..ahahaha..dah tak da keja lain yg nak dibuat..

entry ni special for my housemates..huhuhu..sebab depa tinggalkan aku sorang2..

dari rumah sewa sem lepas, aku dapat masuk kolej..alhamdulillah, walaupun sedih nak berpisah ngan kawan2 yg sangat banyak kenangan manis kat rumah sewa..

kolej kristal a..pada mulanya aku tak nak masuk kolej..tapi sebab depa sume nak masuk, aku terpaksa la ikut..tambah pulak, aku check nama aku..sedihh..aku sorang je duk kat rumah 5-09..sikin dapat ngan waina..kawan batch..kak qilah dapat ngan mira..maheran ngan budak kelas dia..aku?? sendirian..nangis je la dalam hati..

dah masuk, kenal junior 2 orang..junior farmasi..hurm, sejak mula2 aku dapat junior, aku dah anti ngan diorang..sebab aku kena duk mutiara gara2 intake depa ramai..hahaha..kisah zaman muda kot time tuh..eh..sambung balik..nama diorang raihana n siti khadijah..masa minggu pertama, aku juz kenal ngan rai je..sebab khadijah tak de masa tuh..aku pun datang kejap2 je..angkut barang dari rumah sewa..hurm..

raihana..dia nih nakal sangat..sangat2..haihh..sabar je la..kelakar..ada je cara dia nak buat org gelak..satu perkara je yg buat aku tak tahan ngan budak nih..suka sangat pi shopping..tiap2 hujung minggu pi shopping..hahaha..memang tak reti penatlah..aku pun naik heran..asal dia kluar, ade je la barang dia beli..haih..untung btol budak nih..yg aku paling tak leh lupa ngan rai, dia sangat2 pandai mengurut..stiap kali aku migrain, dia la org yg aku cari..besh woo..smpai aku tertido dibuatnya..rai, nanti sape nak urut akak lg lau migrain?? mesti teringat kamu nanti..tyme final, slalu jugak la study ngan dia..kalau study meniarap tuh, kami slalu juga mengadap sama sendiri..siap pesan lg kat dia suh kejutkan aku lau aku tertido..sudahnya, bila kau tido, dia gelak plak..haiyaa..kamu btol2 nakal, rai..cepuk kang..tapi paling sweet discuss anatomy ngan dia..sronok sangat..puas hati..daan rindu moment tuh..huhuhu..



khadijah..nama nya siti khadijah bt. abu bakar..indah kan nama tuh?? masa mula2 tau nama dia, aku impress..waaa..nak letak nama anak cam tu la..hahaha..masa mula2 kenal, dia selalu jugak la balik..lau tak balik, selalu je sibuk..orang actif la katakan..tapi dia nih aktif camaner pun, still pandai..ohh..dia dpt 4 bangalore tyme part 1..hebat..aku jeles sgt ngan dia..teringat masa aku disoal ngan mdm su..bila aku ckp khadijah duk ngan aku, mdm ckp.."bagusla awk duk ngan dia..4 flat tuh..ikut n contoh caner dia blaja."..hahaha..khadijah, kena contohi kamu la ni nampaknya..hahaha..khadijah nih lebih tua dari aku setaun..kakak la katakan..besh sembang ngan dia..selesa sangat..dan rasa lega sgt bila cerita masalah kat dia..satu je yg aku tak tahan..suka sangat gelak sorang2 depan laptop..kuat lak tuh..dah namanya gila korean..huhuhu..

kak yatie..satu2nya senior dlm bilik aku..part 5 from tourism management..kalau yg tadi gila korean..nih pulak hantu korean..punya la sakan dia gelak tyme tgok program korean..seorang yg happy go lucky..jarang sangat tengok kak yatie ada problem..maybe kak yatie tak tunjuk kot..hepi je dia..i wish to be like her..juz smile n happy..hahaha..ohh..dia la pelengkap bilik kami jadi 4 orang..orang yg sangat2 meriah suaranya..hahaha..orang kedah..suka dengar dia ckp slang utara ngan mak dia..slalu jugak la aku curik2 dengar..tergelak sorang jugak la aku tyme tuh..hahaha..

ok..tu lah kisah kami berempat kat bilik..kisah bilik sebelah, entry kemudian lak ye..

untuk RAIHANA..
thanks for everything..slalu buat akak gelak..slalu buat akak senyum..slalu buat akak kalah ngan kamu..thanks sangat2 sebab sama2 teman akak study..akak tersengguk, kamu gelak ye..bukan nak kejutkan akak pun..thanks sebab sanggup duk sebelah akak tyme akak betul2 perlukan seseorang..thanks sebab sama2 teman akak tengok movie..thanks sebab teman akak shopping, walaupun kamu memang suka cucuk akak beli macam2..thanks sebab teman akak duk dlm bilik kita yg time kak yatie n khadijah slalu balik..huhu..thanks, syg..

untuk KHADIJAH..
thanks jugak untuk semuanya..kamu memang psycho yg terbaik la..sumpah saya rasa lega sgt ckp ngan kamu..thanks sebab sudi layan mai yg tak brape manja nih..haha..thanks sebab sudi sembang2 ngan mai..thanks sebab sudi gaduh2 ngan mai..dun worry, saya tak terasa pun ngan kamu..thanks sebab selalu tanya saya "kenapa itu dan kenapa ini"..thanks sebab teman saya tido sebelah saya malam tuh..thanks sebab pegang tangan saya time saya betul2 lemah..thanks sebab sanggup jadi good listener utk saya..thanks sebab sudi marah2 say n tegur2 saya..thanks jugak sebab bila awk tido kat katil sebelah, saya dapat rasa ada yg menemani saya..so, tak der la saya takut tido sorang2..huhuhu..thanks for all, dear..

untuk KAK YATIE..
thanks sebab sudi cerita macam2 kat mai..thanks coz sudi teman mai tengah2 malam study..thanks coz memeriahkan rumah..thanks coz teman pi pasar malam yg basah lencun tuh..thanks sebab sorokkan tyme tuh dari kawan2 mai..thanks sebab slalu nyusahkan kak yatie bli makanan kat dewan makan..thanks sebab tlg bagi movie2 utk mai..sronok layan movie..thanks for all, kak yg disayangi..

ok..dah la..nih hadiah untuk korang..sweet sangat kenangan2 ngan korang..mai sayang korang sangat2..kalau bleh, tak nak berpisah pun..tapi hakikatnya, kita berpisah jugak..sumpah saya nangis sebab jauh sangat ngan korang..sayang korang..jauh dimata, dekat sangat di hati..hope kita slalu keep in touch ya!!


p/s : sape2 antara kamu yg baca entry nih..mesti nak tau camane mai ngan diorang kan?? kamu3, wahai rumate ku, silalah komen entry nih..crite la kat sape2 yg nak baca tuh..huhuhu..jangan malukan gue tau!!


3 comments:

  1. ya allah mai, benda tu mmg klakar la. gelak sorg2 depan lappy biasa je rasanya. KENAPA? mai tapenah? :D take care mai. gud luck life mndatang. i love u too. thanks sbb byk tlg sy. sy byk blaja dr mai. thanks sgt2. maaf sakit2kan hati mai, buat mai terasa, xteman mai, asik balik rumah.. maaf sgt2 :( ap2pun, see you nanti ye? right, kit! love u!

    ReplyDelete
  2. sayang kamu jugak..menangis saya dapat reply nih..moga kamu berjaya jua..jangan lupa saya..luv u too

    ReplyDelete
  3. hidup kna la hapy mai oii...korea 2 dah jd 4th language k.yaie kan..hahahha

    ReplyDelete