mutiara kata

Friday, May 13, 2011

cucuk

assalamualaikum..

malam ni aku kena cucuk..injection for anti-meningococcal..nama vaccine tu novartis vaccines.. hurm..side effect?? ntahla..tapi aku rasa pening kepala, nausea and diarrhea..ermmm..ntah la btol side effect dia ke tak..should be not..lantakla..ouhh..vaccine ni tahan 3 tahun..so, during that time, nak keluar other country sesenang hati bleh la..hahaha..

erm..bukan tuh yg aku nak cerita..

hidup nih macam air hujan..bila hujan rintik2, masih boleh berlari-lari anak kalau tanpa payung..ada payung pun, tak da la kena hujan..tapi bila hujan lebat, nak lari ke, jalan ke..kalau tak da payung, lencun la jawabnya..kalau berpayung pun masih basah di kaki..

macam tuh la hidup..masalah kecik, kalau kita ignore, tak dibesar-besarkan..masalah tuh boleh berlalu macam tu je..tapi kalau kita besarkan masalah yg sebenarnya kecik, kita jugak yg pening nak selesaikan..bila datangnya masalah besar, usaha macam mana pun pasti ada halangannya..tapi semuanya ujian dari Allah..kalau kita berpegang dengan prinsip tu, insyaAllah, setiap masalah ada jalan penyelesaiannya..

senang untuk bercakap atau bermadah..kalau tak rasa, tak tahu..hurm..kata2 yg selalu org ckp..sebenarnya semua ada masalah..cuma cara untuk handle tu yg berbeza..

aku?? betul..aku mengaku, aku tak kuat untuk menghadapi ujian itu..
i need someone who can support me, lend me your shoulders and wipe my tears..really2 need 'YOU'

No comments:

Post a Comment