mutiara kata

Wednesday, October 20, 2010

sembang2 ubat

assalamualaikum..

kali ini lain sikit..jom kita sembang2 ubat..

patients : sape lagi..aku sendiri la..
disease : blockade and heavy traffic jam in brain
history : no family history...start since first day of study week

ok..ubat ape yang kita perlukan?? diuretics? beta blocker? alpha adrenergic agonist @ antagonist? calcium channel blocker?

aiyaakk..otak sudah tepu plus pening2 lalat

hari nih aku menjengah, menjenguk, mengintai, membelek, membaca, dan mengingat bab2 pharmacology.....

  • hypertension dengan propranolol, segala jenis ..lol...
  • congestive heart failure dengan bermacam ubat diuretics, thiazide, potassium sparing and bla..bla..bla..
  • angina suddenly cheast pain dengan ubat sedatives, tranquilizers, etc....
  • acute myocardial infarction yg byk ubat like analgesia, oxygen therapy and so on..
  • arrhythmias yg byk classification plak tu..yg menakutkan..teringat kat ayah mira budak rumah aku..
  • hyperlipidemia yg baru nak mula sat lagi..
  • dan akan disambung dengan blood structure....
AWAS!! ni baru half tajuk dari satu subject........subject lain lg banyaaaaaaaaaakkkkkk...*pengsan*

ohhh..penatnya..rasa macam aku sendiri yg bleh dapat sakit tuh lama2 aku ngadap sume lecture notes nih..huhhhhhhh...

esok bersambung dengan 213..yg nih relaks sket..about sterile therapy..clean room, aseptic technique, opthalmic preparation and bla3..

Ya Rabb..permudahkanlah segala urusan ku untuk mendapat kecemerlangan dalam peperiksaan kali ini...aminnnn

No comments:

Post a Comment