mutiara kata

Sunday, September 5, 2010

pulang beraya

assalamualaikum

Ya Allah..sekali lg aku abaikan blog nih..ohhh..yang nih bersebab ye..sejak 2 hari yang lepas, aku sibuk menyiapkan assignment..kerja khusus untuk phc 213, sterile punye subjek..nak kena cari 5 product available kat malaysia dengan 5 jenos dosage forms and explanation about ophthalmic drug delivey system...akhirnya, jam 3.30 pagi jumaat aku berjaya siapkan semuanya..alhamdulillah..

jumaat pagi, aku ke kampus untuk menghantar tugasan..huh..mata yang bengkak dengan demam yang panas dan sakit perut yang teruk, terpaksa la kuat ke kampus..ya Rabbi..tak pernah aku rasa exhausted camni buat esaimen..nih la esaimen pertama dan mintak2 yang terakhir buat aku teruk camni..dasat betol...

 petangnya aku ke jeti..hantar kakak kesayanganku ke terminal bas..kak qilah dah berangkat balik..saat aku mneyalami dan mencium tangannya, aku menangis..hahaha..biasa lah tu..aku kan emo orangnya..

malamnya aku, maheran dan muni ke kampus..bersedia untuk bertolak pulang ke kelantan..aku tinggalkan arowana tersayang kat kampus..terpaksa la..

kami naik bus kul 9 mlm..tapi bertolaknya kul 11 malam..sakit belakang aku dalam bus..dengan kebiadapan budak junior yang sesuka hati membaringkan kerusi depan aku..apa ko ingat tader orang ke kat belakang ko nih?? ko ingat ko sorang je ke nak selesa?? bengang betul..sampai bengkak kaki aku..nak turunkan kerusi pun jangan lah melampau sangat..sikit2 dah la..kita bayar sama je harganya weii..jangan nak buat bus ni hak milik ko je..huh..nak tidur selesa, pi tidur kat katil umah ko la..dalam bus, respect la orang lain sikit..hampeh betul budak2 junior nih..mintak2 bukan junior kos aku..kalau tak, karang ada jugak yang kena hambur ngan aku nanti..

hurm..selamat sampai kul 8 pagi..punya la slow bus nih..tambah lak ngan banyak stop..sampai aku pun naik hangin..sabar je la..

hari ini..aku bukak puasa kat rumah sedara aku..baru nak berangan bukak puasa ngan babah aku..tak pe la..panjang lagi masa..

p/s : rasa cam nak balik penang awal la..16 amacam?? awal sangat ke??

No comments:

Post a Comment