mutiara kata

Sunday, June 6, 2010

mya busyuk

assalamualaikum..

kaifa halukum?? ana bikhoir..alhamdulillah..dah lama aku tinggalkan bahasa arab..ingat2 lupa je sumenye..

hari nih aku bukan nak bercerita pasal arab atau any languange in this world..tapi aku nak berceruta pasal mya..sape mya?? itu budak busyuk pengarang jantung kedua ucu dia..sape ucu dia?? ucu dia tu mak sedara dia yg sedang bercerita ni la..hahahha..


mya..dah 10 bulan dah sekarang..rindunya nak jumpa mya..hari2 dengar dia menjerit, kekononnya bercakap dgn bahasa-entah-apa2, gelak..hadoii..tergoda tercuit *betulkah perkataan ini?* hati ucu dia nih..mya sekarang dah pandai sebut "mama" and "abah"..cumil je..


hai mya..umi dan ayah kamu duk tunggu kamu panggil depa..ni kamu lg pandai mama n abah ye?? mya teringat kat abah tok n arwah mama tok ye?? hurmm..kalaulah mama ada..mesti mama terharu kan..


mya dah pandai jalan dah..tapi sangat2 la penakut nak bangun sendiri..mya berat bontot ye?? hihihi..yang masih aku tak paham..mya ni aktif rupenya..tak mcm umi dia yg pasif tuh la..hahaha..jangan marah ye, my beloved sis!!! mya nih suke je memanjat atau dlm slang kelantannya 'merukah@mengukah'..apa2 je boleh depegang untuk tlgnya memanjat..hadoii..kamu nih, mya..cube la jadi baik macam ucu kamu nih..baik??? erk..


mya..ucu kangan bangat sama kamu..tunggu ucu pi sana ye??? make sure kamu masih ingat ucu..kalau tak..kenalah cubit kaw2 punye la..!! sayang kamu, mya...muahh3

No comments:

Post a Comment