mutiara kata

Sunday, March 14, 2010

bantulah aku, Tuhan

assalamualaikum wbt..

hari ini cuaca sangat elok..pagi2 lagi aku seperti biasa melakukan rutin hujung minggu ku..mengemas bilik..menyapu sampah..

saat aku kembali ke meja study, aku mula melayan perasaan..aku sendirian..kak qilah tidur..sian dia..masih demam..aku tak nak kacau kak qilah..biarlah dia rehat..

entah bila hati aku ini mula untuk menerima kehilangan ini..aku cuba..aku rasa aku terima hakikat ini..namun, hatiku masih bersedih..sedih sangat..rindu hati ini makin bertambah..rindu sangat..

beberapa hari yg lalu..aku dapat khabar dari rumah..kata kakak, babah masih demam2 n gastrik..risau aku dibuatnya..tapi babah tak penah nak gtau aku..mungkin dia tanak aku risau..ye la..test n quiz banyak sgt buat masa nih..bila dgr suara babah, mataku mengalir..babah..cepatlah sihat..adik tak sanggup tengok babah camni..kuatlah, babah..untuk anak2 babah..untuk adik..kerna adik sangat lemah untuk terima semua nih..

hatiku bertambah runtun bila mendapat tahu aunty aku sakit teruk..aunty, kakak mama, memang dah sakit sejak dulu..tapi bila adik bongsunya (mama) pergi dulu, aunty suke termenung..badannya lemah..kata mereka di kampung, aunty tetiba pengsan waktu keluar dari toilet..nasib baik sempat dipegang oleh anaknya..then, dibawa ke hospital..

air mataku mengalir lagi..Ya Allah..apa lagi dugaan yang Kau nak berikan padaku?? aku makin lemah..aku tak sanggup untuk merasai siksa kehilangan buat kali yang seterusnya..cukuplah mama hilang dari sisiku..aku sudah kehilangan tempat mengadu..aku kehilangan nikmat bahagia bersama mama..cukuplah, Ya Allah..

Ya Allah..berilah aku kekuatan..aku tak mau tersungkur lemah dgn ujian yang KAU berikan..kerna aku tau..setiap dugaan itu diberikan pada sesiapa yang mampu menghadapinya..aku masih cuba untuk bertatih..merangkak bangun mencari kekuatan..

No comments:

Post a Comment