mutiara kata

Wednesday, January 20, 2010

rentetan 2 minggu

assalamualaikum wbt..

sungguh lama tak follow dunia blog..rindu tu ada..cuma masa je yang tak de..tipu..entah nape la bila bukak je blog, kelu nak berbicara..

dunia sebagai pelajar..semester baru..memang amat mencabar..ingin saja aku pasrah pabila tersungkur..namun, aku terpaksa gagah untuk bangkit kembali..

15 januari
babah, ayah chik n kak yong selamat sampai penang around 2 pm..time tu aku baru balik dari kampus..tengah makan2 sorang kat rumah..rindunya kat diorang..frust jugaklah bila mama tak join sama..

pi teman diorang makan kat restoran..aku dah kenyang daa..telan air pun dah tak lalu..sesudah makan, kitorang ke kpj perda..tempat kak yong praktikal for more than 2 months..pastu, kitorang kembali ke mutiara..aku packing2 barang yang masih tertinggal..aduhyaii..nampak siket..tapi bila packing, penatnya..kemudian, pi buat clearance kat pejabat kolej mutiara..settle..

then, gerak ke kampus..pi ofis baiduri..daftar masuk..aku boleh pilih bilik..seronok..cuma..siyes aku tak survey pun bilik yg kosong..so, aku decide je duk berjiran dengan munie..5.01/a..dulu bilik aku kat bawah tu je..4.06/a..hahaa..banyak memori ngan wada n dhira..ermm..now aku juz ada sorang rumate..ye..aku berdua je dalam bilik ni..

rumate?? ok..better than me..i mean more up to date than me..alahai..paham2 je la aku caner..out to date..tapi lantak la..asalkan aku selesa ngan cara aku..

16 januari
pagi tu aku gerak ke kampus dari umah ciklah..ayah chik n babah yang hantar..aku dah takkan sempat jumpa diorang dah..sebab diorang ckp nak balik tengahari..sedihnya rasa bila tak dapat hantar diorang balik..

ada ppkp..program pembangunan dan kepimpinan pelajar..erm..every sem kena join..tapi yang special, sem ni juz satu hari je..kalo sem lepas, satu hari ceramah n satu hari ldk..tapi sem ni, paginya ceramah, petangnya ldk..

seronok..aku dapat fasi yang besh..kauselor kitorang, pn yazwani yazid..macam2 la aktiviti..yang tak bleh blaahh..time kena sebut sayang sayang sayang sayang sayang secara berduet..tergelak kalau teringat pasal nih..hik3..

malamnya, ciklah ajak aku n kak yong ke pulau..pi queensbay..cadang nak jumpa kak nuha..frust tol tak leh jumpa..

17 januari
lepak2 umah ciklah..petangnya, lepas makan2, pi tengok umah kak yong..jauhnya dari tempat keja..nasib baik ada bus..em..tak pe, yong..susah kejap aje..

then, back to baiduri..kemas2 barang yang masih belum dikemas..perghh..

then study..make preparation for class the next day..and before tido, biat ice breaking plak ngan rumate baru..namanya saidah syafiqa..kiut miut orangnya..baik..ramah..manja..aku panggil ika je..alhamdulillah, dapat rumate yang ok..

sambung..

No comments:

Post a Comment