mutiara kata

Monday, January 4, 2010

first day

assalamualaikum wbt..

em..dah lama aku tak catat diari harianku..

2 jan :
jam 8.30..aku bertolak dari lcct sepang..tertido sekejap..duk sebelah mak cik yg bawak baby..baby tu nangis kuat sangat..bila aku amik n peluk baby tu, dia diam and lastly tido..terharu sangat time tu..jam 9.15 aku sampai kt airport penang..settle semua..then, ciklah hantar aku ke uitm..betul2 kelam kabut..nak kena daftar fakulti lagi..then, bagi surat rayuan nak duk baiduri..sedih jugak..ada org cakap terus dapat, tapi aku kena tunggu lagi seminggu dua..sadis btol..

then, aku gerak ke mutiara..lepas daftar..terkejutnya aku..dapat aras paling atas..tingkat 4..dengan tak der lift..terpaksa la aku n ciklah angkut barang yang amat2 berat tu..sampai je kat rumah aku..lagi terkejut..sangat2 uzur..berhabuk..kotor..buruk..lubang sana sini..hadoii..aku pilih bilik 2 orang..untuk aku n kak florance..nasib baik aku dapat ngan kawan yg rapat ngan aku..seronok je..diorang yang aku sangat2 rapat duk sebelah rumah aku je..besh..boleh lepak sama..

penatnya..disebabkan aku tak leh tahan dengan keadaan rumah yang entah pape..aku n kak flo ke jusco..beli barang keperluan untuk mengemas..malamnya, kami pulang..mop..basuh toilet..sapu sawang..sapu habuk..n settle..baru la nampak ok sket.

3 jan :
ke kampus..teman kak flo daftar fakulti..n angkut barang naik lori..kemudian, pi lepak bilik munie..macam2 crite la..kul 4 petang baru balik ke mutiara..angkut barang naik atas..penat sieyh!!! kemudian, juz lepak2 kat rumah kak qilah..sakit perut aku gelak2 dgn diorang yg memang suke loyar buruk..haip..haip..

4 jan :
pagi2 aku bergerak ke fakulti..dapatkan jadual..kelas pun tak pack sangat,..juz briefing je..tapi, perkara yang paling menyakitkan hati, bila time gap, kena la merempat...ohh..i hate this..

hari ni hari pertama kelas..jadual pack..ouhh..lecturers best sangat..suker..yg paling sedih, terpaksa berpisah ngan kawan2 tersayang..huk3..terkilan jugak diorang kena tukar group..sedihnyer..

kak qilah, den, amin, syakir n kak flo dapat group A..maheran n fauzan dapat group B..athirah n nik dapat group C..yang lain maintain..tapi tak syok sebab mereka yang kena pindah tu mereka yang rapat dengan aku..huwaa..say bye to kak qilah n maheran..isk3..

tapi tak kesahla..walaupun diorang tukar kelas, tapi kak qilah sebelah rumah aku je..maheran pulak slalu pi naik bus sesama ngan aku..terubat jugak la rindu nih..huk3..

kali ni, bilangan subjek masih sama..8 subjek..
bel 260 (muet)
mat 127 (maths)
ctu 151 (tamadun)
phc 121 (anp)
phc 122 (microb)
phc 123 (liquid dosage)
phc 124 (chemi)

semuanya 21 credit hours..aduhyaii..takutnyer aku..

No comments:

Post a Comment