mutiara kata

Monday, December 7, 2009

musibah itu ujian Allah

assalamualaikum wbt..

hari ini kelantan dikejutkan dengan kejadian yang memang tak dijangka..kejadian kereta 'terbang' jatuh di dalam psaraya KB MALL..subhanallah..

kejadian tu berlaku sekitar jam 5 petang rasanya..kedengaran bunyi bagaikan tanah runtuh mnegjutkan pengunjung dan peniaga di pasaraya tersebut..semuanya bertempiaran lari keluar dari bangan 3 tingkat tersebut..

sebuah kereta berwarna kuning dikatakan terbabas dari parking atas dan merempuh kawasan pasaraya dan terjunam ke tingkat 2..dilaporkan 2 orang pelajar Masterskill yang kebetulannya berada di escalator meninggal dunia di tempat kejadian apabila dihempap oleh kereta tersebut..sorang lagi parah..
musibah ini begitu mengejuutkan aku..kasihan mereka..masih belajar..muda2 lagi..betul la..mati tak kira umo dan waktu..aku simpati..




"kat mana2 pun tak selamat..dalam shopping complex pun ade accident keta"
erm..betul kata mama..musibah tu tak kira siapa, dimana, dan bila..semua yang berlaku itu dari Allah untuk menguji tahap keimanan kita padaNYA..

jangan ditangisi musibah yang diduga, tapi bersyukurlah Allah masih sayangkan kita dengan menghadiahkan musibah2 tersebut supaya kita tak lupa padaNYA..

3 comments:

  1. armouris : thanks anyway..agree with u..but yang nih rasanya bukan pasal sms time drive..juz salah masuk gear reverse kot..tak tahu the real story..

    k. arina : huhuhu..horror jugak la..ingat kapal terbang je yang bleh terbang..kereta pun leh terbang jugak..terbang jatuh..ngahaha

    ReplyDelete