mutiara kata

Monday, November 16, 2009

pulang sudeyh

assalamualaikum..

alhamdulillah..setelah 2 bulan aku tidak menapak ke rumah..akhirnya semalam, aku bakal setia di rumah selama lebih kurang sebulan..

alhamdulillah..peperiksaan akhirku untuk semester yg pertama berakhir sepenuhnya sabtu lepas..overall, walaupun ada yang aku rasakan kecundang..tapi aku tetap bertawakkal padaNYA..moga ada hikmah sebalik kesusahan itu..

basku ke kelantan bertolak kul 10 pagi semalam..sehari sebelumnya, aku baru sahaja habiskan paper last aku..kemudian, terpaksa aku berpenat lelah untuk mengemaskan barang2 ku..nampak je sedikit..tapi bila mengemas, aduhaii..penat sangat2..banyak rupanya..separuh barang2 tu aku tinggalkan dalam stor..dan separuh lagi aku tinggalkan di rumah cik lah..huhu..penatnya..

akhirnya, pagi ahad, aku bersama dengan sebuah bagasi kecil, satu kotak kecik, dan 2 beg kecik..berat2 semuanya..ditemani munira dan maheran ke jeti..dan kemudian kami bertolak tepat jam 10 pagi..speanjang perjalanan..aku hanya tidur..tidur dek kepenatan mengangkut barang2 semalam..tambah pula aku tak dapat tido semalaman..entah kenapa..huh...

sampai di rumah kul 4 petang..babah jemput ku..salaman dan ciuman ku hadiahkan untuk babah..satu kucupan di dahi untukku bagaikan rasa lepas rinduku pada babah..sampai je dirumah..mama memelukku..rindunya kat mama..sedangkan lebih 2 kali sehari aku menghubungi mama..lain rasanya bila hanya dapat mendengar suara tanpa menatap wajah mama..

mya..sudah besar anak buahku..dan dah macam2 perangai dah..mengada-ngada..dah pandai nak ajar orang ikut kerenah dia..manja betul!! malamnya, aku ke rumah nenek..ada sepupuku yg baru 7 bulan rasanya..afee..haha..dah besar..suka melompat-lompat..penat aku pegang afee..makin sakit lenganku..tak hilang lagi penat punggah barang..afee plak tambah penatku..haishh..nasib baik aku memang suka baby..kalo tak, dah lama aku ignore je diorang..

seronok..dikelilingi baby dan kanak2 nih..seronok sangat..bagaikan terlupa masalah yg tak pernah selesai..huh..masalah tu..aku ingin lupa seketika..biar masa Allah yang menentukan..aku yakin padaMU, RABBI..

rindu pulak kat kawan2ku kat uitm..rindu sangat kat kakak tersayang kat sana..aku masih ingat..tika aku menyalaminya..rasanya itu kali pertama aku kucup tangannya..kan kak?? menitis air mataku.. sebak sangat kerana aku terlalu banyak terhutang budi dengannya..thanks, kak..u r juz like my own sis..thanks for being part of my life..

erm..hari ini..masaku hanya dihabiskan dengan mya..penat juga melayan kerenah mya..tapi sungguh..bila hati dah sayang..penat caner pun..tak dipedulikan...

yang penting..aku SUDAH PULANG!!

No comments:

Post a Comment