mutiara kata

Friday, July 3, 2009

life in penang

26/06/09
bertolak dari rumah jam 7.30 pagi..aku, mama n babah..plus uncle, aunty, kazen...naik pajero..
sampai kul 12.46 pm di hotel seri malaysia, kepala batas, pulau pinang..
petang..round2 ke matrikulasi penang..alaaa..tempat blajar kazen aku dulu..dan tempat sepatutnya aku pegi kalo aku pilih matrik..hahaha..say bye2 to matrikulasi penang!!
sambil2 tu pi survey jalan nak pi uitm..senang esok tader la tersesat ke hape..
malam, pi shopping lagikk..alaaa..shopping dekat2 tu je..hehe..
balik tros tido..penat seyhh!!!

27/06/09
aku mula daftar..kul 8 pagi dah terpacak kat uitm..
alhamdulillah..dapat level 4..
famili balik dengan tangisan gila2..hak3..sila jangan gelak..bikin malu je..
then aku merayau bilik yana..level 8..another block..tak pe..ade lift..ngeee
then aku merayau lagi pi bilik maheran...alaa..bawah floor aku je..
kul 4 mula orientasi..giler penat..macam2 kejadian yang jadikk..
mula dgn taklimat pm (pembantu mahasiswa/wi)
then taklimat KOKU
malamnya taklimat HEA..
erkk..ade tertinggal rasenye..tapi lantakla..tak ingat pulak..ngeh3
tobat aku tak larat..sabar..lagi seminggu?? warghhhh!!!!
cepat la masa berlalu!!!
balik bilik dalam kul 12 tgh malam..
esok kena bangun awal..tu aku tak kesah..tapi tlg la jgn rush2 sgt..tak kemananya...phewww...

28/06/09
pagi..sesi pendaftaran..naik tangga dari ground floor up to 3rd floor..penat menunggu..sampai tertido..hahaha..
tengahari..ada perjumpaan dgn pembantu minggu mesra siswa (fasi)..mcm2 la depa habak..malas aku nak ingat..kui3..
petang, ada senam seni malaysia..tarian yang entah pape..bosan...
malam, taklimat lagi...taklimat CTU..alaaa..pasal islamic ni..aku lupa CTU stands for what..huhu..tersengguk lagi..muahaha..
then ada program ESQ..yang ni besh..mulanya aku tertido..bangun2, dgr kat slaid tu, tros aku nanes..wawawa..rindu mama..rindu babah..nanes sungguh2..bikin malu je..aku terdengar budak laki blakang aku ckp..pasal aku..nanes trok sangat..huhu..malu...

29/06/09
pagi2 lagi dah ada taklimat..taklimat HEPA (hal ehwal pelajar n alumni)
then bersambung dgn taklimat PIN (plan integriti nasional)
sambung lagi dgn taklimat unit kaunseling...okeh..sila jgn tanya aku seronok ke tak..sebabnya aku tersengguk kat dewan tyme tu..hahaha..
lepas kuliah maghrib n selesai solat..
ada taklimat lagi...taklimat asrama..
penuh dgn taklimat yang membosankan..

30/06/09
pagi bermula dgn taklimat..taklimat kenegaraan..uwekkk..dah jelik aku ngan taklimat nihh...
then tgahri sehingga ke petang dan seterusnya ke malam..besh sket..
ada LDK (latihan dlm kumpulan)..
aku group 41..besh..knl ngan kawan2 baru..mentor aku kak aisyah..nampak matured tapi muda lagi..hahaha..aku suke kak aisyah..dia baik je..
group member plak, baik2 je..sporting tapi ada jugak yang malu2 kucing..aku tak suke la bila mamat yang malu..kalu minah ni aku tak heran la..hahaha
LDK 1 - taaruf..ohh..ada sorang mamat klate nih..aku naik menyampah daaa...then, kak aisyah plan satu program keinsafan nih..kononnya nak bagi bebudak insaf la..tapi spoil gara2 mamat tak bley blah tu..aku mencikk!!!
LDK 2 - presentation..ok la..group aku dibahagikan 2..a n b..aku a..n aku menang presentation tu..walaupun kitorang debate ala2 politic gitu..hadoiiii..
LDK 3 - sketsa..situasi, dlm mahkamah..hahaha..kelako..and skali lagi team aku menang..ohhh..suke..
LDK ni memang bagus..buat aku konfiden..tak der la beku sangat otak nih..ngahaha..

01/07/09
lawatan ke fakulti..ohh..yang ni gile penat..dgn cuaca panas gila..jalan jauh..penat..aku rase tak sedap badan je hari ni..farmasi ialah fakulti yang paling kecik kat cni..so, kitorang juz menompang kat kelas fakulti lain je..so, merata la kitorang nanti..sadis2..sronok bleh masuk makmal..dewan kuliah..bilik tutorial..erk..aku still tak ingat tempatnya lagi..normal la manusia itu sememang nya mudah lupa..
petangnya sepatutnya kitorang ada sukaneka..tapi aku terlepas..aku masuk unit kesihatan (hospital uitm)..ada masalah besau..hahaha..dan aku direhatkan di sana..
malamnya..aku patutnya duk kat UK lagi..tapi sebab ada rakaman program halaqah, aku curi2 kuar..hahaha..so, ada tak korang tengok halaqah hari khamis?? mesti nampak muka aku la..muahaha..

02/07/09
taklimat HEA (hal ehwal akademik)
then taklimat unit kesihatan oleh dr.meor..hahaha..aku baru je jumpa dia semalam..ngeh3..
taklimat akta 174..yang ni klako..budak2 laki macam2 soalan pelik diorang tanya..hahaha..
okeh..aku penat..tido kul 12.30

03/07/09
terpaksa bangun awal..kul 2 lagi..mandi..dan siap turun..
kul 3 ada perjumpaan dgn kak2 fasi..wahh..kat cni banyak btol konflik..sampai akak2 sekalian nanes2..haih..biro disiplin mogok tanak tlg ape2..trok btol pagi ni..
then, ada taklimat bendahari..hari ni memnag tak berjalan seperti biasa..pelik rasanya..tak rushing macam sebelum nih..
haih..akak fasi..korang ada masalah, kitorang jadik mangsa..ape kes lak..perghh..
hari ni relak..tak de penat sangat..
malam ada sesi majlis penutup MMS (minggu mesra siswa)..hahaha..yg ni part yang paling seronok..
semua MB (mahasiswa/wi baru) n PM (pembntu mahasiswa/wi) berkumpul sama2..excited n semua enjoy..ada mcm2 persembahan..nasyid..boria..sketsa..mcm2 la..habis kul 1.30 pagi..
penat tapi enjoy..

ini la serba sedikit apa yg berlaku sepanjang seminggu di penang..
isnin bermula la tujuan asal ke sini..menuntut ilmu..

No comments:

Post a Comment