mutiara kata

Wednesday, July 8, 2009

hari ini vs akak

ohhh..hari ni seperti biasa..kelas sedikit lewat..so, sempatlah aku kemas bilik and cuci pakaian..kelas kul 10.00 pagi..aku dengan malasnya buat apa yg patut..kat uni ni tak bleh malas2 sangat..malas sket je, baju bertimbun tak berbasuh..malas skejap je, banyak la homework kena siapkan..haih..kesimpulannya tak bleh maalas!! KUAT!!

kelas hari ni kalo mengikut jadual..memang pack gile..tader tyme rehat..lepas satu klas..other class..and other class..tader gap langsung..tapi disebabkan aku siapkan keja awal, maka bleh la aku lepaih awal..hahhaaha..suke!!!

ohh..hari ni nasik tak jumpa aku pun..eh..aku tak jumpa nasik..nape? ntah la..tader mood nak pi beli nasik..nak nasik mama masak...erk..homesick kah...huhuhu..

pagi dan petang aku beralaskan roti sekeping..then mlmnya pulak aku makan megi..satu bungkus share 3..perghhh...memang la rase lapo..tapi tahan je la..penyakit malas dah mula menular..ohhh..cepat cari antivirus!!!

eh..petang tadi ada koku..aku masuk badan pertolongan cemas..yang digalakkan utk student farmasi dan kos lain dialu-alukan..aku kumpulan 5..ohh..aku kena kawad lagi!! aku kena sukan lagi!!! suke?? benci? 50-50..hahahaah..

ohh..lewat petang tadi..tyme aku tunggu turn nak cuci pakaian..aku ada jumpa dgn sorang akak senior nih..dia tgh cuci baju..aku tak penah tgok dia camtu..tu yg lil bit surprise..wahahaa..ok..aku dah mula admirer dia..eh..sila jgn salah paham..aku kagum dgn dia sebab dia ada ciri2 akak islamik..tak mcm senior2 lain..aku respek walaupun kos dia byk yang lebih sosial, tapi dia still maintain dgn personaliti islamik dia..kan bagus tu..

incident yg aku tak bleh lupa pasal dia..masa hari last orentasi..dia menangis gile2 bila dia dituduh kasar pada junior..aku tau dia tak salah..dia marah2 sebab dia nak tegas..aku tau bukan perangai dia sebenar..aku kenal perangai dia yg manja2 dan ceria2 tu..hurm..sian dia..tapi lastly dia tenang jugak..n menjalankan tugas balik..walaupun kena kutuk..haih..betul2 kagum..kalo aku..dah give up dahh...

incident kedua ialah bila aku sedang cakap dlm fon..aku duk crita masalah aku dgn kwn 'baik' aku yang dah tak berapa baik tu dgn kak thia..Ya Allah..nangis2 aku tyme tuh..dah la aku ckp kat luar bilik..hoho..then akak tu datang dari blakang aku..tegur aku..baik je..caring.."nape nangis nih? homesick eh?" erk..maluuuu..tapi aku menggeleng je..erm..sedih sgt tyme tuh..rase nak hambur je semuanya kat dia..tapi ntah nape terkelu la pulok..huhu..anyway, thanks, kak..sebab concern..

eh..ape aku melalut nih?? fuhh..nasib baik akak tu tak baca blog aku..kalo tak, malu giler!!! hahaha..kay la..aku dah wat revision chemi n maths malam nih..now aku nak tido..esok jadual lagi pack..tapi ada ura2 ckp byk klas masih blom stat..tak tau la sahih ke idop..aku mau tidor daaaa..penat n ngantuk..
harap esok lebih baik dari hari ini..

No comments:

Post a Comment