mutiara kata

Saturday, July 4, 2009

apa itu sahabat

rasanya dah banyak kali aku menulis tentang kawan..sahabat..teman..dan sewaktu dengannya..dan dah banyak kali aku mengimbau kenangan2 pahit dan manis bersama mereka..banyak kali juga aku menumpahkan manik2 jernih kerana mereka..

ohh..apakah aku seorang kawan yang tak guna?? tapi kenapa aku yang merana??kawan baik sama juga dgn sahabat..adakah kamu seorang sahabat? ohhh..aku terasa kehilangannya..amat terasa dgn sikapnya..maaf..kata itu aku boleh terima..tapi dalam hati, susah untuk melupakannya..

semalam..aku dgn dia sedang bersiap untuk keluar jenjalan..nak kenal penang..pegi dgn sedara aku..sebelum sedara aku datang amik, dia duk dalam bilik aku..tyme tu aku sebuk kemas barang..then aku dapat mesej dari dia..apa lg..aku bukak..........
"ma..tutt (nama dia) beci la ko mai...bla..bla..bla.."

okay..aku kaget..tapi aku berlagak biasa..tobat, aku rasa sebak sangat masa tu..then tetiba dia cepat2 mintak fon aku..katanya dia salah antar mesej..aku slumbernya gtau aku dah baca dah..erm..aku tak tau nak respon apa..aku sedih sangat masa tu..kawan baik aku sendiri..buat aku camni..begitu tega dia buat macam ni..ok..tyme tu aku terpaksa berlagak cool..ye la..takkan aku nak spoil program kitorang tyme tuh..

"mai..maaflah" kata2 tu dah banyak kali keluar dari mulut dia..ye..aku boleh maafkan..tapi untuk melupakan, amat susah..seumo hidup aku, tak penah pun aku crita keburukan kawan baikku kat mama ataupun family aku..tapi dia..entah apalah pandangan parents dia kat aku nanti kan? huhuhu..kenapa la sanggup dia buat camtu..apa salahku?? serius aku menangis..aku sangkakan dia kawan baik aku..tapi juz aku je yang anggap camtu..dia?? hurm..aku tader sahabat..aku sedih..

erm..aku dapat rasakan kehilangan seorang sahabat..realitinya aku memang tiada seorang sahabat..aku sedih..aku homesick..aku mau pulang..

No comments:

Post a Comment