mutiara kata

Sunday, July 19, 2009

aku pencatat yg tegar?

assalamualaikum

sudah lama aku tak meninggalkan coretan disini..mood "M" aku datang lagi..bukan sebab sibuk ye!!

aku memang pencatat yang tegar..walaupun satu perkataan aku tak terpapar di blogku ini, namun, notebook aku sentiasa menjadi peneman aku..

16 julai (khamis)
aku berpuasa lagi..tapi entah nape perut aku sebu..rasa mual..dan muntah..paginya aku ke kelas ctu ustazah haslina..hanya rasa pening2 dan mual2..tapi aku diamkan aje..kesian kat maheran..ustazah tak kasik aku teman maheran pi hospital..tak pe la, maheran..kita kena hidup berdikari..then, masa 10 minit untuk ke kelas chm121 aku guna untuk amik lab coat..siyes aku lupa nak amik..tapi tak sempat sampai kolej, aku terpaksa berlari-lari ke toilet..dan muntah..aahhh..penat..aku takut..bukan ape...takut pose aku batal je..tapi betul aku tak sengaja..

akhirnya aku lewat ke kelas..dgn muka yang tak brape pucat, aku criter kat kawan aku..nasib baik kelas masa tu kejap je..dah penat aku tahan dari muntah..selesai je kelas, tros aku berlari pi toilet..muntah lagi..hadehh..penat gile..aku salah makan ke ape nih?? seingat aku tyme sahur aku makan roti je..mungkin ada masalah ngan roti tu kot..

then balik je kolej, aku muntah lagi..3 kali aku muntah..sampai aku tertido..
malamnya ada majlis berbuka puasa kat pusat islam..besh..6 orang makan dalam 1 dulang besau..ala2 org arab gitu..hik3..seronok..then ada bacaan yaasin dan solat hajat lepas maghrib..kemudian lepas isyak ada perjumpaan kelas kemahiran n bimbingan al quran..aku first group!! suke!!


17 julai
jumaat yang membosankan..aku hanya ada kelas pagi sahaja..kul 9.00-10.00 pagi..then aku buat sedikit discussion pasal esaimen ctu..penat search sambil memain dgn maheran n nani kat dalam bilik bacaan..hahaha..tak bleh blah btol..

bosan..tu je perkataan untuk hari ni..then aku tertido sampai ke petang..study dan tido lagi..

ohh..gastrik datang lagikk..aku tak sentuh makanan hari ni..eh..makan tapi tak makan nasik..makan biskut je..lantak la..

malamnya aku ada pejumpaan sophys..society of pharmacy students..sumting like dat la..lupa lak aku..ngee..yang aku tak bape puas hati coz tader kupon aktiviti la..kalo aku tau tader kupon, better aku pi tayangan syurga cinta @ transformer..lagi besh..huhuhu..bleh tambah koleksi kupon aku..wawawa..buatla banyak2 program..aku mau kupon!!!

18 julai
hari yang betul2 menguji keimanan dan kesabaran aku..ada program ptptn..dan senam seni malaysia..aku tak pi senam seni..cz aku kena uruskan ptptn..fuhh..dari kul 8@9 pagi sampai kul 3 petang aku berdiri, beratur dalam barisan untuk handle ptptn..fuhh..penat siut..

rase nak pengsan je..dengan tak breakfast nya..dengan mengantuk nya..perghhh..ramai jugak yang menangis dan mengamuk..almaklumla..penat2 menunggu, sampai turn, kena reject coz ada yang tak lengkap..erkk..nape la diorang yang pegawai2 ptptn nih tak explain detail kat kitorang awal2? kitorang nih first tyme buat menda nih..mana la tau syarat2 dia..haih..dahla tak pasal2 kitorang kena marah..cettt..

balik nya, aku tido dan tido..demam aku malam tu..penat sangat..


19 julai..(hari ini)
aku tak buat ape..juz kemas locker, bilik dan basuh pakaian..dan study..penat la jugak..ngeee..mood "M'' aku serang lagi..haip...study!!!

fuhh..3 hari yang btol2 banyak dugaan..perghh..dah 2 malam aku tido sorang..malam nih wada n dhira dah balik!! yeahh!! aku tak keseorangan lagi!! suke!!!

No comments:

Post a Comment