mutiara kata

Wednesday, June 17, 2009

sebuk

bismillahirrahmanirrahim..

dah lama aku tidak membizikan diri ke sana sini..hari ni aku bagai nak gila berjalan di tempat yang seumo hidup aku tak penah jejak..hoho..

hari ni aku ada medical check up..pagi2 lg aku dihantar babah..dan ditinggalkan sorang2 kat sepital..erk..for da first tyme aku urus diri aku sdiri..haha..sila jgn gelakkan aku..ok?? sronok?? erk..dalam 10 orang tu aku je yg pompuan..gila!! nasib ada kawan2 skulmate aku masa drjh 6 dulu..wpun lelaki..tapi boleh dikatakan rapat la..hahaha..

xray..urine test..blood pressure test..berat n tinggi..ohh..lupa pulak..entah nape aku rase loya2 lepas xray tadi..takkan la sebab tak breakfast kot?? entahnya..sudah segala test pukul 10 pagi..then, nurse ckp,
"doctor tader..datang semula kul 2 petang ye?"

arghhh..gila..aku nak pegi mane la..nak balik rumah?? tapi nak balik ngan ape? babah kan keja..takkan mau kaco..

"m--..meh r join kitorang..nk gi pgkalan kubur nih" kwn aku pelawa..
"ok jugak..tapi..m.a.l.u..hahaha"
"olohh..tok soh duk gedik ah..takke nok tunggu sini samapi kul 2" dia membalas..

akhirnya aku ikut la jugak..dalam keta..hadoi..byk gila menda yg dibualkan..almaklumla..dah lama tak jumpa..huhu..

kemudian, babah kol..ajak aku pi makan2..so, aku tukar plan..ikut babah pi bandar tumpat..siyesly, aku tak penah jejak kaki kat situ wpun aku klate ori..ahaks..hoho..semuanya lain bagi aku..ramai rupanya orang2 seberang kat sini..rumah diorang kemas je..bagus jugak eh minah2 siam nih..hahaha..

then aku pulang..penat dan tertido..kul 2 pegi sana balik..mamat dua ekor tuh dah tercongok kat situ..haha..tunggu nak jumpa doctor je..then jumpa doc..panjang lebar doctor tu explain segalanya..alahai doctor..aku tau dah ape yg puan doktor nak bagitau..so, thanks for remind me again..ngeh3..

selamat pulang kul 4..pi kb jap..amik mama..haha..dan mlm nih..dasyat betull..aku tido dari kul 6 till 10 pm..giler ah..tak penah2 aku tido time2 gini..penat sangat kah?? bukannya perlu tenaga yg banyak pun..haih..ape la aku nih..mengada sungguh..

ini untuk kamu..

jika matamu berat menatapku..ringankanlah kakimu menjauhiku..
jika bibirmu terpaksa mengukir senyman utkku..relakanlah mukamu utk berpaling dariku..
jika susah utk kau lupakan kesilapanku..senangkan lidahmu utk menghinaku..
tapi..
andainya satu hari nanti telingamu terdengar musibah datang padaku..
ikhlaskanlah tanganmu mengusung jasadku..
bisikkanlah padaku kata2 kemaafan..
moga kalimah keramat itu menjadi pelita di kamar baru ku..
menjadi bantal tika lena panjangku..

2 comments: