mutiara kata

Tuesday, June 23, 2009

22 jun dua ribu sembilan

bismillah..

aku rasa sangat penat..moody sangat..nasib baik tak da janji ngan sesapa..tak pasal2 aku bawak mulut yang muncung nih..huhu..aku tak suka la camni..

semalam aku frustrated..aku bukan main lagi tahan mata..up to 4 am..sedang bermalasan lagi nak bangun sahur..aku nak PUASA!!ntah bila masanya aku tertido..sedar2, alarm bunyi kul 6.20 pagi..warghhhh..frustnya..sampaikan aku menangis kecewa masa solat subuh pagi tadi..haih..

then lepas subuh, aku tak bleh tido..ngantuk sangat..kepala pun dah weng2..tapi masa ni la banyak menda yang terfikir..plan untuk hari ni la..ouhh..tension!!

then tertido jugak..kejap je sebab banyak plan aku hari ni..mula2 aku pi rendam pakaian2 yang baru dibeli..kena basuh dulu baru bleh pakai..nanti gatal..huhu..then basuh barang2 baby..baby kakak aku la..alaa..dahla aku tak sempat nak tlg jaga baby kakak yg akakn lahir bulan 8 nanti..biarlah aku tlg cuci barang2 baby before digunakan..phewww..lenguh tangan gue..siyes..skarang nih pun masih terasa..perghhh

babah balik awal..ajak aku pi shopping..hah?? tak caye? aku pun kurang yakin jugak..tapi sronok rupanya shopping ngan babah nih..sesuka hati je nak amik ape..kalo mama ada sama, mesti susah sket..hoho..shopping sakan..

sehingga ke petang aku shopping ngan babah..dah bape buah mall aku pi..dan dah bape kali kitorang pi cucuk atm..hahaha..dasyat btol..

sampai rumah about 5 pm..aku baru teringat..aku tak makan pape pun sejak pagi tadi..gara2 frust tak puasa tadi..huhuhu..dekat maghrib barulah aku sentuh nasi..aduyaii..padanlah moody semacam je..

ouhh..dari pagi sampai ke tengah malam aku try mohon ptptn..siut punye web..tak bleh loading langsung..dah berjuta kali aku menyumpah gara2 web ptptn yang sengal itu..haih..tambah dosa aje..akhirnya, jam 0017 pagi nih baru bleh loading..dan selamat dihantar..alhamdulillah..

okay la..dah pukul 2 pagi..aku nak tido sat..sebab nanti nak bangun sahur kul 4..hope terbangun la..kalo tak terbangun, tak kesah sebab aku cadang nak niat awal2 la..lagi senang..

esok, maybe more shopping please..sebab barang2 tak abis lagi..adehh..selagi tak pi sana, barang takkan habis dibeli..ngeh3..

note : barang 30% baru siap masuk beg..ouhh..sape mau tolong aku??

No comments:

Post a Comment