mutiara kata

Thursday, November 15, 2012

hari baru

Subhanallah..dah terlalu lama biarkan blog nih sepi...last post sehari sebelum hari lahir aku..hurmmm..dalam tempoh tu, dah banyak perkara berlaku..terlalu banyak..

nak tau? jom lawat blog baru..sempena hidup baru..

nota-buat-mama.blogspot.com

Saturday, April 14, 2012

Sakit

Hidupku penuh dengan kebencian selagi ada alien dalam keluarga kami... Semakin kau kurang ajar, semakin aku mahu kau hilang dr mataku..

Aku benci kau!!!!!

Saturday, March 31, 2012

Hanya TUhan saja yg tahu

Allahuakbar!!! Peritnya sakit bersalin...aku memang tidak mengalaminya..tapi dgn melihat kesakitan kakak ku yg melahirkan anak kedua begitu menyakitkan..peritnya ku lihat... Itu kah kehebatan seorang ibu?? Kekuatan yg sanggup menggadai nyawa demi si kecil yg masih ingin dibelai di dalam rahim ibunya...

Kakak yg berusaha untuk bersalin normal buat kali pertama juga gagal...mya pun dilahirkan secara caeaserean (pembedahan)..adiknya pun nak ikut jejak sama dgn kakak rupanya..

Kesian si ummi nya...berpenat lelah duk push...at last dibedah juga..poor progresif of baby..reason yg sama dengan si kakak..

Saat derita kakak belum berakhir bila kakak alami pendarahan yg banyak..hanya Allah yg tahu betapa aku perlukan kekuatan itu...aku tiada mama untuk menangis dibahunya...

Alhamdulilah...moga kakak dan anaknya sembuh kembali...aku menangis tanda bersyukur..aku penat tapi aku puas...dapat menjaga kakak buatkan aku merindui saat2 terakhir bersama mama..


Ma....u've got another grandaughtwr..comey...kakinya macam mama...wajahnya macam anak maknya...suci dan Insyaallah kami akan mencorakkannya dgn talbiah dan tarbiah Allah...

Anak buah pengarang jantung saya yg ketiga....

Sunday, March 11, 2012

Senyum memanjang

Alhamdulillah..mya dah balik..untuk 2 bulan..seronoknya!!

Risaunya kat kakak..tunggu masa je nak bersalin..kan best kalau abang iwan sama2 tunggu kat rumah je..tak de la risau sangat kalau kakak kat rumah..

Moga kakak dipermudahkan bersalib...insyaAllah.. Aminnnnn

Saturday, March 10, 2012

Semoga bahagia

Selamat pengantin baru..moga bahagia sehingga akhir hayat..bercinta dan berkasih sayang sehingga ke syurga.. Em..rasa sangat2 terkilan bila tak tahu..mungkin ada alasan dia tak jemput aku..tak pe la..aku tumpang gembira